top of page

Pyros Wines

Årsproduktion af hver cuvée er fra 800 flakser til 5.000 flasker; her er alt småt…men til gengæld er det stjerne godt!
Pyros Wine

Ny producent fra 1er cru Trepail i det syd-østlige Montagne de Reims.

Adrien Redon er – ud over at være fætter til den i Champagne-kredse kendte David Leclapart - en af de mange nye unge vinmagere, som går yderst ambitiøst til værks, men med meget små mængder.

Vi mødte Adrien ved et tilfælde i maj 2014, hvor hans første vine endnu ikke var klar til markedet. Og allerede fra hans første produktion, kunne vi fornemme en vilje til at yde og producere det bedste og reneste champagne. Fokus er lagt på perfekt modnede druer og lav dosage og en yderst delikat mousse. Der bruges gammeldags træpresse og arbejdes generelt "old school". Alt det giver vinen struktur, friskhed og elegance samt en dybde og frugtrig stil.

Adrien ønsker at fokusere på druen chardonnay og viser gennem sit udvalg på 4 cuvéer mange forskellige facetter og fire helt forskellige fortolkninger af den verdensberømte druesort. Med en årlig produktion, der går fra knapt 1.000 flasker til max. 5.000 flasker pr. cuvée, kan man roligt kalde det "un champagne de haute couture". Vinstokkene er i gennemsnit over 42 år gamle – de ældste er tæt på 100 år – og står på 40 forskellige parceller. Adrien arbejder med lav dosage for at bibeholde druernes rene karakter og for at undgå ethvert forstyrrende element. Vinmarkerne bliver plejet med respekt for naturen og dens naturlige balance.

Adrien laver 3 hvide og en rosé. Alle cuvéer er navngivet med ønsket om at bruge et ordspil med bogstavet "R" for Redon. "Un air" (udtales eksakt som bogstavet "R") på fransk kan fortolkes som " et tidspunkt" eller "et ansigtsudtryk".

”Un R´d´Autrefois” – baseret på 80% chardonnay og 20% pinot noir. Dosage på 4 g pr. liter. Navnet kan oversættes til ”noget fra en anden tid”.


”L´R du Temps”: ”i tidens ånd” – Rosé Champagne baseret på 67% chardonnay, 18% pinot noir og 15% Trepail Rouge. Extra brut med en dosage på 4 gram/liter. 


”Le Grand R” - 50% chardonnay og 50% pinot noir. Vinen er et blend af fire forskellige år. Vinen er extra brut med en dosage på 4 gram/liter. Druematerialet er her noget af det ældste fra domænet; derfor er det ”Den store/Den ældste”.


”Un R de Rien” - 100% chardonnay. Brut Nature, hvilket betyder ingen dosage. Rent og ærligt druemateriale, der delvist er fadlagret. Total årsproduktion er under 1.000 flasker. En Champagne som er overraskende enkel og storslået på samme tid. 

bottom of page