Didier Amiot
Et relativt nyt domæne, der trækker tråde tilbage til 1702
Didier er ud af Amiot familien, som har arbejdet med vinstokke og vine gennem ti generationer. Didiers bedstefar Pierre skabte en identitet omkring domænet ved at flaske selv i 1976. Fra 1981 overtog Didier og hans bror Jean-Louis Amiot produktionen ind til 2020, hvor Jean-Louis overdrog stafetten til sin søn Léon og Didier valgte at starte sit eget domæne i eget navn. Med sig tog Didier 3,1 ha. inklusive den eksklusive Grand Cru Clos de la Roche. Derudover ejer Didier parceller i Premier Cru Morets i Morey-Saint-Denis og et parcel i Gevrey-Chambertin.
Didier laver vine, der udtrykker det terroir, de kommer fra. Han bruger delvist hele klaser til sine vine. Andelen afhænger af cuvéen. Vinificeringen kombinerer cement, ståltanke og nye og brugte egetræsfade, igen afhængig af den specifikke vin. Vinen filtreres ikke. I kælderen får Didier hjælp af konsulent Pierre Milleman, der også arbejder for DRC, Duja og Gaja.
Familien har altid anvendt bæredygtige principper, og Didier er blevet økologisk certificeret med 2023 årgangen.
Didier Amiot producerer følgende vine:
Coteaux Bourguignon:
Bourgogne Pinot noir:
Morey Saint Denis: Druerne kommer fra vinstokkene med en gennemsnitsalder på 30 år. Druerne afstilkes i kælderen, og vinen gærer i cementtanke, før lagring ca. 18 måneder på fransk eg, hvoraf 15% er nye fade.
Morey Saint Denis Aux Charmes 1er Cru: Aux Charmes ligger i den nordlige del af Morey-Saint-Denis og grænser op til Charmes Chambertin. Druerne kommer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 40 år. 20% hele klaser indgår i vinen, der gærer i ståltanke før lagring ca. 18 måneder på fransk eg, hvoraf 25% er nye fade.
Morey Saint Denis Les Chenevery 1er cru: Marken ligger midt i Morey Saint Denis, hvor druerne til denne vin kommer fra vinstokkene med en gennemsnitsalder på 35 år. 25% hele klaser indgår i vinen, der gærer i cementtanke før lagring ca. 18 måneder på fransk eg, hvoraf 30% er nye fade..
Gevrey Chambertin Aux Combottes 1er Cru: Marken ligger i ca. 280 meters højde nord for Grand Cru Charmes-Chambertin lige på grænsen til Morey Saint Denis. Jorden er tung og holder godt på vandet. Der indgår 30% hele klaser i vinen, der gærer i store egefade. Vinen lagrer i 30% nye fade. Vinen filtreres ikke.
Clos de La Roche Grand Cru: Jorden på denne grand cru mark domineres af kalk og er en blanding af mindre småsten og større sten, der har givet Clos'et sit navn. Marken giver faste, dybe og tætte vine i en stil, der minder om vinene fra Chambertin. Didier anvender druer fra vinstokke, der er plantet i hhv. 1953 og 1990. 20% hele klaser indgår i vinen, der gærer i rustfri ståltanke. Herefter lagrer vinen ca. 18 måneder i en ligelig blanding af nye og brugte fade.
Chambolle Musigny Les Chatelots 1er Cru: Marken ligger øst/syd-øst i en højde på 220 til 260 m. Jorden domineres af kalksten og ler-kalkstensjord Didier anvender 10-30% hele klaser afhængigt af året. Skånsom og langsom udvinding ved kold maceration i 5 til 7 dage. Lagrer på eg i 15 til 18 måneder.