Bruno Bienaimé

Når Jura trækker på Champagne
Domaine Bruno Bienaimé - Bruno Bienaimé, Arlay

Bruno Bienaimé kommer fra Laval i Champagne og kan i den grad sit kram med stramme og præcise vine. Med sit eget projekt i Jura har Bruno medbragt mange af de teknikker, der bruges til at fremstille basisvinene i Champagne: Håndhøst, skånsom presning i små presser og adskillelse af de forskellige presninger for at få den mest delikate most. Med blot to hektar i Arlay og omkring Château Chalon arbejder Bruno i mikroskopiske mængder. Domænet producerer chardonnay, savagnin, trousseau og pinot noir. Alt arbejde i kælder og mark foregår med den største respekt for naturen med henblik på at skabe vine, der bedst muligt afspejler deres terroir.

 

Bruno producerer følgende vine:

 

Cremant: Fra et clos i Nevy sur Seille.

Chardonnay: Blanding af to ret distinkte plots fra hhv. Arlay og Montain, sidstnævnte med vinstokke plantet i 1942. Druerne plukkes ved optimal modenhed og der chapitaliseres ikke. Mosten fraktioneres som i Champagne og efter 24 timer tappes mosten på fade, hvor gæringen sker. Vinen modner i 11 måneder, hvorefter den tappes på flaske uden filtrering. Ca. 2.000 flasker.  

Savagnin: Fra to plots i Arlay. Champ Levot mod sydøst og Aux Vignes de Cour mod nordøst. En fin kombination af syre og mineralitet, intens og forfriskende med en lang, harmonisk finish.

Pinot Noir: Fra plots i Arlay og Voiteur, begge med 25 år gamle vinstokke. Druerne plukkes ved optimal modenhed og sorteres manuelt. Ingen chapitalisering. Gæring på stål. Syv dage med dagligt fodtramp og tre ugers macerering i tanken. 11 måneders modning. Ingen filtrering ved aftapning Ca. 1000 flasker.

Trousseau: Fra plots i Arlay og Voiteur  

© 2020 by CATCHING WINES