top of page

Cascina Sòt

To generationer med en fælles passion
cascina-sot-benvenuti.jpg
Cascina Sòt, Monforte d'Alba

Cascina Sòt er en familieejet vingård i Monforte d'Alba, grundlagt i 1975. Gården drives af familien Sanso. Efter at have arbejdet i årevis på vingården, købte Maria og Giuseppe ejendommen. Sammen med sønnen Leonardo og hans kone Silvana, er vingården og vinproduktionen blevet deres fælles vigtigste opgave.

I dag dyrker de egne vinmarker, hvoraf nogle er blandt de mest prestigefyldte cru i Barolo. De plukker deres druer tidligt om morgen, så de kan bringes ind i kælderen ved lav temperatur for at bevare de primære aromaer.

Vingården ligger mellem bakkerne i Bricco San Pietro og San Giovanni med en højde på ca. 350 m over havets overflade og vender syd/sydvest og syd/sydøst. Jorden er kalkholdig ler med overvejende hvid jordbund.

Gården har afskaffet brugen af herbicid til fordel for græsning, som hjælper med at holde jorden køligere i sommersæsonen og undgå erosion under voldsom blæst. Ligeledes har de reduceret brugen af de mest invasive antiparasitter til fordel for produkter baseret på kobber og svovl.

I kælderen praktiserer familien en så manuel og naturlig vinificering som muligt. Om vinteren bruger gården den lave vandtemperatur i en gammel brønd på grunden til at regulere under vinificeringen.

 

Catching Wines hjemtager følgende vine:

 

Langhe Nebbiolo: Mosten gærer 10 dage på ståltank ved en kontrolleret temperatur på 25° C. 40% af mosten lagrer på 2. års barrique 6 mdr., mens resten lagrer på stål. Herefter lagrer vinen på flaske.

Barolo del Comune di Monforte: Gæring på stål i 20 dage ved ca. 28 grader med tre gange omstilkning og omrøring hver dag. Vinen lagrer 32 måneder i store slovenske egefade og seks måneder på flaske inden frigivelse.

Barolo Bricco San Pietro: Vinen gærer på træ i 25 dage ved 27-29 grader med tre gange omrøring og omstilkning dagligt. Vinen lagrer 32 måneder på fransk eg og 2½ år på flaske inden frigivelse

family-cascina-sot-small.jpg
cascinaSot-cantina.jpg
cascinaSot-1920x1080.jpg
bottom of page