top of page

Champagne la Rogerie

Når vinen bobler i årerne
billede-på-vej-2-400x284.png
Champagne la Rogerie, Justine & François Petit Boxler, Avize

Domaine la Rogerie blev grundlagt i Avize i 2016 af François Petit og Justine Boxler, der begge kommer fra en familie af vinavlere. François' bedsteforældre købte deres vinmarker i Avize i 1940'erne og har frem til 2015 solgt deres druer til négocianter, mens Justines familie købte deres jord i 1640 i Niedermorshwihr i Alsace
Deres fælles passion for den lokale jord og bevidstheden om at eje et unikt terroir bragte dem til at producere en champagne, der blander autenticitet og terroir. Vinmarkerne blev plantet i 1950'erne i hjertet af Côte de Blancs: Avize og Cramant, begge klassificeret Grand Cru.
Vinmarkerne dyrkes naturligt uden brug af pesticider. Parret er optaget af at genskabe biodiversiteten på markerne, styrke jordstrukturen og optimere de gamle vinstokkes egenskaber. Siden 2000 er domænet begyndt at vinificere separat og tilføjet lidt Vins de Reserve til Grand Vie cuvéen.

Parret producerer følgende vine:

La Grande Vie Blanc de Blancs Grand Cru: 100% chardonnay fra Grand Cru Avize med ca. 30% reservevin. Vinen modner 48 måneder på flaske. Dosage 4 g./l. 
Heroïne, Blanc de Blancs Grand Cru: Årgangschampagne. 100% chardonnay fra Grand Cru Avize. Vinen modner i op til 10 år på flaske i domænets kældre og der dégorgeres efter behov. Dosage ca. 2 g./l.

billede-på-vej-2-400x284.png
billede-på-vej-2-400x284.png
bottom of page