Champagne Les Frères Mignon

I oldefars fodspor... to brødre producerer fra topmarker i eget navn
Champagne Les Frères Mignon, Florent & Julien Mignon, Cramant

Da de to brødre Florent og Julien Mignon overtog familiedomænet i 2015, blot 28 og 24 år gamle, var det med en klar ambition om igen at producere Champagne under eget navn. Deres oldefar havde selv produceret vin fra egne vinmarker, ind til familien på et tidspunkt besluttede sig for at stoppe produktionen og i stedet sælge druerne til négocianter. Støttet af familien og især deres far, fik de etableret en funktionel kælder på knap et år, tids nok til at vinificere 2016 høsten selv.

 

Familien har gennem flere generationer ejet marker i nogle af de mest anerkendte områder. 90 pct. af parcellerne er plantet med chardonnay i Grand Cru landsbyerne Avize, Cramant og 1er Cru Cuis, alle med gamle vinstokke på ca. 50 år. De resterende 10% består hovedsageligt af pinot noir fra Cumières. Brødrene lægger vægt på et ekstremt omhyggeligt og fokuseret arbejde i vinmarkerne. Filosofien er mindst mulig indgriben i både mark og kælder med spontangæring på den oprindelige gær og ingen filtrering eller klaring. Alt arbejde udføres med stor respekt for råmaterialet.

 

Brødrene producerer følgende vine:

 

l’Aventure: Brødrenes signaturvin er en extra brut Blanc de Blancs fra de tre vinmarker med chardonnay. Dosage holdes på et minimum (1,6 g. pr. liter). En minimalistisk tilgang i vinfremstillingen giver et nærmest uberørt og rent udtryk for chardonnay. 5000 fl./år.

Terroir de Cuis: Årgangschampagne. Blanc de Blancs. Dosage 1,6 g./l. Mikroskopisk produktion på blot 1500 flasker. Dégorgering af flere omgange, typisk en tredjedel ad gangen.

Côteaux Champenois Blanc: Stille hvidvin med frisk syre og præcis mineralitet, flasket efter den gamle metode "chèvre à deux becs", en praksis, som ikke overraskende fortsat anvendes af nogle af Bourgognes bedste producenter (hjemtages ikke aktuelt)

  • Banner_groen_47x56
  • Facebook - White Circle

© 2021 by CATCHING WINES