© 2019 by CATCHING WINES

Champagne Paul Déthune

Dette domæne fra Ambonnay hører til de smukkeste og mest velholdte i hele Champagne.

Pierre Dethune er vokset op med Champagne, idet han fra barnsben har brugt utallige timer med sin far i markerne omkring Ambonnay samt i kælderen under huset på adressen 2 Rue de Moulin, hvor der produceres og lagres vin.

Pierre fortæller selv, at han har leget utallige timer i den nu så berømte og eftertragtede "Clos d´Ambonnay", hvor huset Krug producerer deres mikro-cuvée af samme navn, der opnår priser på den dyre side af 10.000 kr.

Pierre er nyeste direkte slægtsled i en Champagne-familie, der har produceret vin siden 1610 i samme landsby. Ambonnay er en af de 17 landsbyer i Champagne, der har æren at måtte betegne sig "Grand Cru".

Pierres far, Paul, trak sig tilbage i starten af 90´erne, og Pierre startede straks med at modernisere produktionsanlægget ved at introducere en ny presse samt temperaturregulerede tanke. Pierre er hovedansvarlig for arbejdet med marker og produktion af vin, mens hans dynamiske hustru Sophie står for administration og fungerer som frontfigur for domænet. Parret arbejder målrettet på at producere Champagne med karakter, stærk personlighed, en kraft og en elegance, som kun få store terroirs kan opnå.

Al deres Champagne er 100 % grand cru, og alle vinene er produceret på druer af egen produktion. Hos Déthune gør man meget for at arbejde i pagt med naturen, hvorfor man for eksempel anvender sol-energi og opsamler regnvand til anvendelse i produktionen. I marken arbejdes der efter biodynamiske principper, og Pierre sætter en ære i at passe på naturen og nærmiljøet.

Domænet producerer i alt 9 cuvéer. Ambonnay er kendt for at producere pinot noir af høj kvalitet, hvorfor denne drue findes i forholdsvis stor andel i de fleste af Déthunes cuvéer. Men man producerer også meget elegante og raffinerede chardonnay-druer, som tilføjer en ekstra dimension til de fleste af deres cuveer.

Domænet producerer følgende cuvéer

Demi Sec: 70% pinot noir og 30% chardonnay. 30-50% reservevin. Dosage 38 gram/liter

Extra Brut: 70% pinot noir og 30% chardonnay. 30-50% reservevin. Dosage 5 gram/liter

Brut Nature: 70% pinot noir og 30% chardonnay. 50% reservevin. Ingen dosage

Brut: 70% pinot noir og 30% chardonnay. 30-50% reservevin.

Rosé:  80% pinot noir og 20% chardonnay og et skvæt rødvin. 30-50% reservevin.

Blanc de Noirs: 100% pinot noir, 30% reservevin. Vinificeret og modnet i 205 liters fade (traditionel størrelse i området) og foudre. Druerne kommer primært fra Crayères i Ambonnay.

Blanc de Blanc - årgangschampagne: 100% chardonnay. Vinificeret og modnet i 205 liters fade

Cuvée Prestige: 50% pinot noir og 50% chardonnay. 30% reservevin fra 30 forskellige årgange (inspireret af soléra metoden). 2.500 flasker

Cuvée à l'Ancienne - årgangschampagne: 50% pinot noir og 50% chardonnay i 205 liters fade af egetræer fra champagneområdet. Modnet 7 år i kælderen. 1.000 flasker.

Champagne Paul Déthune - Pierre Déthune, Ambonnay