top of page

Champagne Simon Rion

4. generations mikrodomæne med store ambitioner
billede-på-vej-2-400x284.png
Champagne Simon Rion, Simon Rion - Courmas

Som den 4. generation af vinbønder overtog Simon Rion familiens ejendom i 2007 fra sin far, Pascal. De 2,15 ha. vinstokke fordeler sig med 1,2 ha. pinot meunier, 0,85 ha. pinot noir og blot 0,1 ha. chardonnay. Markerne ligger rundt om den lille landsby Courmas, der ligger i Montagne de Reims på Route du Champagne.  Der er både ler og kalkstensjorde, typisk for regionen, som både giver kraft og rundhed til vinene. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er 25 år. Simon lægger stor energi i markarbejdet med henblik på at forbedre og fremhæve terroirets karakter. Brugen af herbicider blev stoppet i 2017 i rejsen mod at dyrke bæredygtig vindyrkning, forbundet med Simons livssyn, overbevisning og respekt for miljøet. Og gården er nu certificeret med mærkningerne Haute valeur environnementale (HVE) og viticulture durable en champagne (VDC). Hovedparten af cuvéerne repræsenterer blandinger, der matcher husets profil, men derudover har Simon skabt tre separate monosortsvine, kaldet 'Larmes', der markerer en ambition om at blande sig i den store liga af de små champagneproducenter. Der produceres i alt ca. 10.000 flasker årligt.

 

Catching Wines hjemtager følgende vine:

 

Version Originel, Brut: 50% pinot meunier, 30% pinot noir og 20% chardonnay. Vinificering på temperaturregulerede ståltanke. 30-40% reservevin, som en slags soléra cuvée. Lagrer 3 år på bærmen. Dosering er 7g/l.

Blanc de blancs, brut: 100% chardonnay fra sydvestvendt ler- og kalkstensjord. Vintage champagne. Vinificering på temperaturregulerede ståltanke. Lagrer 3 år på bærmen. Ingen filtrering. Dosering er 7g/l.

Blanc de noirs, brut: 80% pinot noir og 20% pinot meunier. Vintage champagne. Vinificering på temperaturregulerede ståltanke. 20% af frugten gennemgår ikke malolaktisk gæring. Ingen filtrering. Dosering er 4g/l.

Larmes de Chardonnay: 100% chardonnay. Halvdelen er vinificeret på fad og halvdelen på stål. Dosering er 1g/l. Ingen filtrering. Ca. 300 fl/år

Larmes de Meunier: 100% pinot meunier. Halvdelen er vinificeret på fad og halvdelen på stål. Dosering er 1g/l. Ingen filtrering. Ca. 500 fl/år

billede-på-vej-2-400x284.png
billede-på-vej-2-400x284.png
billede-på-vej-2-400x284.png
billede-på-vej-2-400x284.png
bottom of page