Château de Fosse-Sèche
Verdensklassevin fra Saumur
Château de Fosse-Sèche's oprindelse går tilbage til middelalderen, hvor benediktinermunke plantede vinstokke der for første gang. I 1998 blev Keller-Pire-familien forelsket i stedet, og i dag har Adrien og Guillaume, anden generation, overtaget tøjlerne. Fosse-Sèche ligger for enden af Brossay plateauet, en lille landsby med omkring 300 indbyggere i Saumur appellationen.
Familien er passioneret omkring naturen og har ikke kun omlagt vingården til økologisk produktion, men også skabt et helt økosystem, bl.a. bestående af en dam, pollenenge, økologisk lucerne og udyrkede parceller til glæde for dyr og insekter. I hjertet af det 45 ha store areal er 17 ha plantet med vinstokke på jura jord, en geologisk kuriositet, eftersom de fleste vinmarker i vinregionerne Saumur og Saumur-Champigny dyrkes på en porøs gul kalksten kendt som tuffeau. Vingårdens placering er let konveks og giver derfor en kølig og blæsende eksponering, mens flintjorden absorberer varmen fra solen. Den unikke kombination favoriserer en langsom og balanceret modning, der giver Fosse-Sèche vinene deres helt eget særpræg.
Vinmarkerne dyrkes økologisk og biodynamisk, og hvid- og rødvinene (Chenin Blanc og Cabernet Franc) er lyse og lette og præget af en enestående renhed, elegance og finesse, som giver dem en flot balance og drikbarhed. Fosse-Sèche har ikke brugt nogen barriques siden 2007, og alle vinene er vinificeret i betonæg og amforaer. Vinene gæres med naturlig gær og lagres uden tilsætning af SO2 frem til aftapningen, hvor der tilsættes en lille mængde med henblik på at stabilisere vinene.
Catching Wines hjemtager følgende vine:
Saumur blanc Arcane: 100% chenin blanc. Fra et plateau med jura jord med flint og let lerholdig jord. Ingen kalksten. Vinen lagrer seks måneder inden aftapning
VDF Eolithe Rouge: Blanding af Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon på det det kiselholdige terroir fra juraperioden. Lagring i 14 måneder på bærmen i kar..
VDF Laurasie Rouge: Laurasie er en ren cabernet sauvignon fra næsten 20 år gamle vinstokke på det stenrige Jurassic plateau i Fosse-Sèche, hvor udbyttet ikke er større end 20 hektoliter pr. ha. Maceration i lidt mindre end en uge under kontrolleret temperatur. Lagrer 14 måneder på bærmen i ægformede kar.
VDF Gondwana Rouge: Fra 60+ år gamle, lavtydende vinstokke, tidligere Saumur, nu Vin de France, Vinen macerer i under 10 dage under kontrolleret temperatur. Lagrer 14 måneder på bærmen i ægformede kar
VDF Reserve du Pigeonnier rouge: Fra 60+ år gamle vinstokke, der yder mindre end 11 hektoliter pr. hektar, Druerne udblødes i 20 dage og lagrer i betonæg i 14 måneder: