top of page

Château des Bachelards

Med erfaring fra Pauillac, Volnay og Meursault laver Alexandra de Vazeille unik vin, der kombinerer Bourgognes elegance med Hermitages delikathed
Skærmbillede 2022-10-02 144801.png

Château des Bachelards blev stiftet af munkene i Cluny omkring år 1100. Vinmarkerne strækker sig over 12 hektar, herunder seks hektar i Fleurie. Siden 2014 har Alexandra de Vazeilles været den stolte ejer. Inden hun fik mulighed for at udtrykke sin egen stil og vision, sugede hun til sig fra nogle af de største: På Château Latour i Pauillac, på Domaine de Montille i Volnay og på Domaine Roulot i Meursault.

Nøgleordene for Château de Bachelard er økologi, biodynamik, gamle vinstokke, agroskovbrug, får og bier, små udbytter, naturligt gær, lang lagring og vin af exceptionel høj kvalitet.

Markerne er plantet i høj tæthed med 10.000 vinstokke pr. hektar og der er mange gamle vinstokke mellem 60 og 100 år. Domænet er som den foreløbigt eneste ejendom i Fleurie, Saint-Amour og Moulin-à-Vent både økologisk og biodynamisk certificeret.

I vinificeringen søger Alexandra at bevare terroirets og frugtens kendetegn. Manuel høst, fuld afstilkning, minimal intervention og tyngdekraften som hjælper karakteriserer første stadie af en præcis vinificering, Gæringerne sker ved hjælp af druernes naturlige gær. Mosten gærer hen over 28 dage. Vinen modner mellem 20 og 24 måneder i store foudre, demi-muids eller mindre tønder afhængigt af mosten. Det er en meget lang lagring for regionen og i stil med vinifikationen i naboregionen Bourgogne.

Vinene har deres helt egen identitet: Livlige og med dybde og meget terroirtro. De udtrykker en kombinationen af ​​Bourgognes elegance og det nordlige Rhônes delikathed. Også anmelderne har opdaget vinene. Bl.a. Vinous og Falstaff, der placerer Château des Bachelards Fleurie blandt toppen af samtlige vine fra Beaujolais' 10 cru’er.

Vinene har et ekstraordinært lagringspotentiale og kan gemmes i kælderen i 20 eller 30 år.

Châteauet producerer følgende vine:

Le Blanc des Bachelards 2020, Bourgogne Blanc: Biodynamisk hvidvin, spændstig og med tydelig aroma af honning.


Fleurie: Elegant Fleurie med duft af pæon og viol. Frisk og silkeagtig smag med forbløffende vedholdenhed. Ren, frisk og yndefuld afslutning.
Moulin á Vent: Høj klasse med længde og friskhed. Intense aromaer af sort peber og solbær. I munden er vinen fyldig med fløjlsbløde tanniner. En fin og tæt Moulin-à-Vent.
Fleurie Le closEt af de sjældne Beaujolais-monopoler. Munkene kortlagde denne Clos pga. dens blå ler, som er unik i Beaujolais. Farven er dyb, næsten sort, med aromaer af viol, rose, lakrids, laurbærblad og sort peber. Vinen er kraftfuld og fin på samme tid med tætte og silkebløde tanniner, 

Château des Bachelards - Alexandra de Vazeilles, Fleurie
Skærmbillede 2022-10-02 145023.png
Skærmbillede 2022-10-02 144741.png
Skærmbillede 2022-10-02 144854.png
Skærmbillede 2022-10-02 144639.png
bottom of page