top of page

Clos Thierrière

Tvillingebrødre vender tilbage til barndomsregionen og naturen
les-murs-4.png

Baptiste og Guillaume Frey er tvillingebrødre og har begge en længere handelsskoleuddannelse bag sig. Under pandemien i 2020 befandt Guillaume sig – efter fem års studier i Paris – i Anjou og oplevede høsten på egen hånd. Han indså hurtigt, at kontorlivet ikke var noget for ham og besluttede sig for at vende tilbage til Touraine, hans barndomsregion. Her overtog han i 2021 en 12 hektar stor vingård i Vouvray med en kælder i tuffeau-kældrene og skabte Clos Thierrière, hvor respekten for naturen står i centrum.

Mens Babtiste afsluttede sine studier på en handelsskole i Reims, tog han fri fra noget af undervisningen for at hjælpe sin bror under høsten i 2021. Fra da af besluttede Baptiste sig til at støde til sin bror på vingården, når eksamensbeviset var i hus.

Beliggende i hjertet af Loire-dalen er Vouvray en af ​​de ældste og legendariske appellationer i Loire på grund af dens terroir og dens særlige eksponering. Klimaet i appellationen er præget af kontinentale vinde, der kommer fra øst og oceaniske vinde, der kommer fra vest. Disse forskellige strømme giver afsæt for at producere mineralske og meget rene vine på chenin druen.

Domænets grunde er i dag hovedsageligt fordelt på tre jordtyper: Rødler, flintet ler og kalksten. Disse jordarter giver mulighed for at lade chenin druen udtrykke sig på forskellige måder og tilføjer en ekstra dimension til vinene.

Siden 2021 har pesticider og herbicider været forbudt fra vinstokkene for at etablere et økosystem, der gør det muligt for vinstokkene at blomstre og druerne at omsætte terroirets kompleksitet og autenticitet.

I kælderen kommer druerne ind i små 10 kg. kasser uden låg. Sorteringen af druematerialet sker i marken med henblik på kun at bruge den bedste kvalitet. Efter forsigtig og respektfuld presning af druerne, gærer druerne på deres naturlige gær.

Brødrene producerer følgende vine:

 

Vouvray AOP Les Pleurs: Blanding af de forskellige terroirs på domænet (rødler, flintet ler og kalksten). Vinstokkene er i gennemsnit 30 år gamle. Cuvéen har fået sit navn fra de ”vintårer”, der dukker op mod slutningen af vinteren. Tårerne er det første synlige tegn på overgangen fra vinter til forår og starten på en ny cyklus. Vinen lagrer seks måneder på stål inden den flaskes.

Vouvray AOP Sang de Roche: Fra gårdens første parcel, 1,5 hektar beliggende på kommunens nordlige skråning på flintet lerjord. Vinstokkene er omkring tredive år gamle. "Sang de roche" refererer til den energi, som vinstokkene bruger på at udvinde mineraler fra jorden og flint, hvilket gør det muligt for druerne at udvikle sig og udtrykke den unikke identitet af dette terroir. Direkte pres i rustfri stål. Lagrer 8 måneder på stål inden den flaskes

Vouvray AOP Petrichor: Fra en parcel beliggende på den nordlige skråning af kommunen på rødt ler. Fyrre år gamle vinstokke."Petrichor" henviser til duften af naturen efter regn. Direkte pres i rustfri stål. Lagrer 12 måneder på tank.

Vouvray AOP Les Murs: Denne parcel, med et overfladeareal på mindre end en hektar, er beliggende på den sydlige skråning af Vernou-Sur-Brenne-kommunen og består af et tyndt lag jordbund over tuffeau-klippen. Nogle af vinstokkene i denne parcel er næsten hundrede år gamle. Opkaldt efter tuffeau-murene, der er synlige, når man står på grunden og kigger mod vest mod en af appellationens skillelinjer. Direkte pres i rustfri stål. Lagrer minimum 12 måneder på barriques.

Clos Thierrière - Baptiste og Guillaume Frey, Vouvray
Capture-decran-2023-05-03-a-15.50.44.png
Clos-Thierriere-10-1-2048x1365.jpg
Capture-decran-2023-05-03-a-15.52.48.png
Skærmbillede 2023-12-10 152342.jpg
vendange3.jpg
bottom of page