top of page

Diego Morra

"Morra, Monvigliero, Mosca"
- De tre "M"'er i logoet signalerer ophav. Gården har været baseret i Cascina Mosca siden begyndelsen af 1900-tallet.
logo_diegomorra-1-800x550.jpg
Diego Morra, Verduno

Vingården Diego Morra ligger langs den panoramiske rute, der forbinder Alba og Verduno, midt i et af de mest prestigefyldte crus i Barolo-området: Monvigliero.

Langhes bakker har været familiens hjem i generationer. og det er i disse bakker, Diego og Francesca Morra med stor omhu og omhyggelighed tager sig af de ca. 30 hektar vinmarker beliggende mellem La Morra og Roddi, med yderligere 20 hektar hasselnøddelunde.

Domænet blev grundlagt i midten af 1900-tallet af Diegos farfar, Domenico og derefter overdraget til Antonio, hvorefter det blev Diegos tur.

Vinmarkerne har fremragende eksponering og mikroklima, der giver de bedste betingelser for perfekt modning af druerne. Familiens plots i Monvigliero har fx alle syd-, sydøstlig eksponering i en højde på 230-300 meter.

Diego anlægger en meget ambitiøs og selvkritisk tilgang til vinfremstillingen. Foruden fokus på jordforholdene og omhyggeligt kælderarbejde, er han konstant på udkig efter måder at forbedre sig på. Han er detaljernes mand og har valgt kun at udvide med nye plots i de mest prestigefyldte zoner.

Produktionsfilosofien baserer sig på en respekt for naturen og trækker tråde tilbage til de tidligere generationers erfaring med behandlingen af druematerialet. Diego ønsker at fortolke og forstærke terroiret i kælderen, hvilket giver vinene en klar terroir reference, der kalder på at udfolde de bedste karakteristika af marken og druen. I alt producerer vingården ca. 80.000 flasker om året.

 

Domænet producerer følgende vine:

Verduno Pelaverga: Druerne afstilkes og gærer under temperaturkontrol, med hyppige omrøringer. Korte, hyppige omrøringer og omstikning i ca. 8 dage. Den malolaktiske gæring og en stor del af lagringen på seks måneder foregår på rustfrit stål. Der afsluttes med en kort periode på træ.

Dolcetto D´Alba: Efter omhyggelig afstilkning, sker den alkoholiske gæring hen over 4-6 dage i et temperaturkontrolleret miljø. Den malolaktiske gæring og hoveparten af lagringen sker i rustfrit stål hen over en seks måneders periode. Lagringen afsluttes med kort tid på træ.

Barbera d´Alba: Druerne afstilkes og gæres 8-10 dage under temperaturkontrol. Vinen 2. gærer og lagrer i stål i 8 måneder, men afsluttes med en kort periode i større fade.

Barbera d´Alba Superiore Le Schienne

Langhe Nebbiolo: Samme fremgangsmåde som med Barbera’en. Lagringen forlænges her til 12-16 måneder.

Barolo Zinzasco: Et nøje udvalgt blend af druer fra byerne La Morra (75%) og Verduno (25%). Vinen gærer på rustfrit stål i et temperaturkontrolleret miljø (max 30 grader) i 25/30 dage. Mosten lagrer på franske tonneaux i 8 måneder, og herefter i 2500 liters fade i 16 måneder, efterfulgt af 6 måneder på rustfrit stål. Derefter lagrer vinen minimum 6 måneder før frigivelse.

Barolo Monvigliero: Historisk Cru. Et lille udbytte kombineret med en perfekt eksponering bidrager til at gøre vinen unik. Gæring på rustfrit stål ved kontrolleret temperatur på højst 30°C i 30/35 dage. Vinen lagrer på franske fade (tonneaux) i 10 måneder og derefter i 2500 liters fade i 20 måneder, efterfulgt af 6 måneder på rustfrit stål. Vinen lagrer efterfølgende på flaske i minimum ni måneder før frigivelse

gal6.jpg
final_redbox-683x1024.jpg
foto-gemma-768x1024.jpg
final_gall.jpg
gal2.jpg
gal11.jpg
bottom of page