top of page

Domaine Bernard Faurie

Old School, fodtrampet Hermitage fra den gamle mester på bjerget... 
IMG_2349.JPG

I den lille by Tournon-sur-Rhône, med udsigt til Hermitage-bjerget, finder man Domaine Bernard Faurie. Bernard ejer blot 1,7 ha. vinmarker, alt sammen i Hermitage. Med parceller i de tre store ”Lieux dits” Les Bessards, Greffieux og Méal frembringer Faurie traditionelle og naturlige vine i absolut topkvalitet med et kæmpe gemmepotentiale.

Produktionen er meget begrænset, kun omkring 600-700 kasser vin årligt, fordelt på tre røde og en lille smule Hermitage Blanc fra de nederste skråninger af Bessards.

Familien har ejet vinstokke på Hermitagebjerget siden 1935. De gamle stokke - hvoraf de ældste (Greffieux) er over 100 år - gror på nogle af de allerbedste parceller i Hermitage; typisk stejle bjergterrasser af granit, klipper, kvarts, ler og kalksten.

Alt arbejde i marken foregår på gammeldags manér ved håndens kraft og med hest og plov, og arbejdet i kælderen er lige så traditionelt. Efter druerne er håndhøstet, fodtrampes de hele drueklaser af Bernard selv i gamle trætanke. Der gæres på helklaser med den naturlige gær, hvorefter vinen modner på gamle 600 liters fade (demi-muid) i 18-36 måneder afhængigt af årgangen. Den hvide Hermitage modner 9-12 måneder. Vinene klares ikke og filtreres kun let, hvis nødvendigt, inden de tappes på flaske. 

Bernard abonnerer på filosofien om, at Hermitage ikke rigtig er Hermitage, medmindre den indeholder frugt fra Bessards. Det er imidlertid svært at se på etiketterne, hvilken vin man holder i hånden, da etiketterne er helt ens. Man skal vide, at vinen Greffieux/Bessards er med hvid kapsul, mens Bessards/Meal og Greffieux/Bessard/Meal er med gylden kapsul og et unikt lotnummer.

Uagtet at det kan være svært at gennemskue, hvilken vin man sidder med, er resultatet majestætiske og elegante vine med en strålende intensitet og dybde. Det er vine med graciøs balance, der har godt af en rum tid i kælderen for at udfolde deres fulde potentiale.

Domænet producerer følgende vine:

Hermitage Blanc: Marsanne på granit fra den nederste del af Bessard.

Hermitage Cuvée Greffieux/Bessard/Meal: Granit,  kalksten og kvarts. Gul kapsel, unikt lotnummer.

Hermitage Cuvée Greffieux/Bessard: Granit og ler. Hvid kapsul, unikt lotnummer.

Hermitage Cuvée Bessard/Meal: Granit, kalksten og kvarts. Gul kapsul, unikt lotnummer.

Vinene er meget efterspurgte og ofte udsolgt inden de kommer hjem, så kontakt os gerne, hvis du ønsker nogle af disse vine.

Domaine Bernard Faurie - Bernard Faurie, Tournon-sur-Rhône
hermitage 4.jpg
DSC03777 (002).jpg
DSC03774 (002).jpg
hermitage 3.jpg
IMG_2339 (002).JPG
bottom of page