top of page

Domaine des Closiers

Klassisk cabernet franc mv. fra pittoreske marker 
billede-på-vej-2-400x284.png

Domaine des Closiers ligger i Parnay, i hjertet af Saumur Champigny-appellationen i Loire. ”Les Closiers” refererer til tidligere tiders vinproducenter, der arbejdede i vinmarkerne, og som boede i huler ved foden af bakkerne. Domænet dækker 15 hektar på ler-kalkstenjord. Vinstokkene er i gennemsnit 35 år. Cirka 95% af markerne er plantet med cabernet franc, mens de sidste parceller er plantet med chenin blanc, som bruges i en hvid AOP Saumur.

Domænets parceller er blandt de smukkest beliggende i appellationen. De er hovedsageligt grupperet omkring Parnay kommune og ligger på skråningerne. Domænet opnåede mærket ” Haute Valeur Environnementale” (HVE 3) en 2017 takket være en høj opmærksomhed på udviklingen af biodiversitet og har påbegyndt omlægning til økologisk drift

Arbejdet i markerne udføres i overensstemmelse med specifikationerne for økologiske vine uden brug af kemikalier. Der lægges stor energi i markarbejdet med respekt for biodiversitet og et sundt mikroklima.

I kælderen er arbejdsmetoderne revideret fuldstændigt. En ny 30 hl pneumatisk vandret presse bruges til forsigtigt at presse druerne og domænet selekterer druerne vha. sorteringsbord og fjerner alle uønskede elementer. Tankene er termoregulerede for perfekt kontrol af processen. Ingen kemikalier tilsættes under processen undtagen en lav dosis SO2 for at undgå enhver risiko for oxidation (især under transport).

De hvide vine lagres på fad for at tillade mikro-iltning uden at markere vinen. Nogle af de røde modnes rustfri stål for at bevare frugten, andre modnes på fad for at tillade mikro-iltning, der giver rundhed og finesse til vinen, men samtidig bevarer frugtighed og friskhed.

 

Domænet producerer følgende vine

 

Val de Loire Libere: Libere cuvéen kommer fra domænets lille plot af chardonnay. Normalt anvendes plottet til mousserende vin, men med et lavt udbytte og en høj potentiel alkoholprocent besluttede domænet at producere en stillevin. Druerne høstes i hånden og presses derefter, inden de modnes i barrique i ca. 10 måneder. Kødfuld struktur med noter af blomster, tørrede frugter, æbler, honning og brioche. Kun 900 flasker produceret.

Saumur Allégory: Allégory cuvéen kommer fra domænets plot af chenin blanc fra et lieu-dit kaldet "Les Gorys". Druerne høstes manuelt og presses derefter, før de gærer på fad og derefter lagres i ti måneder. Der anvendes 3 træsorter for at få det fineste og mest komplekse aromatiske udtryk muligt. Ingen kemikalier undtagen en lille mængde at kunne garantere kvaliteten vinen efter transport.

 

Saumur Champigny Expression: Cuvée expression kommer fra det smukke plot af cabernet franc beliggende på skråningerne i Parnay. Kalkstensjorden giver rigdom og al sin finesse til vinen. Druerne er 100% afstilket og sorteret. Derefter gennemgår vinen en kold præfermenteringsmaceration inden gæringen starter. Vinificeret og modnet i rustfri stål. En frugtig og delikat vin.

Saumur Champigny Coudraies: Coudraies kommer fra de samme skråninger som Expression. Tilsvarende vinifikation.

Domaine des Closiers - xxx, Parnay
billede-på-vej-2-400x284.png
billede-på-vej-2-400x284.png
billede-på-vej-2-400x284.png
billede-på-vej-2-400x284.png
billede-på-vej-2-400x284.png
bottom of page