top of page

Domaine des Masques

Catching Wines giver dig sommer…i glasset.
Vi har nemlig fundet en lille perle fra Provence. Hvis solen ikke melder sig på din terrasse her i Danmark, kan du finde den i glasset.
Domaine des Masques

Domaine des Masques ligger I Provence ved foden af Saint Victoire bjerget, cirka 10 km øst for byen Aix en Provence. Markerne spreder sig på sydsiden af bjerget - på Plateau du Cengle, som ligger 550 meter over havets overflade.


Ægteparret Carl og Sophie Mestdagh, driver, med hjælp fra den anerkendte vinmager Yves Cuilleron (fra Cote Rotie), denne fantastiske ejendom med 100% respekt for natur, diversitet og de provencalske traditioner.
På ejendommen finder man derfor både olivenlunde, trøfler, egetræer, lavendelmarker, garrigues og selvfølgelig også vinmarker. Vingården har anvendt culture raisonnée i over 10 år, dvs. ingen herbicider eller insekticider bliver anvendt. I 2017 vil Domaine des Masques blive omlagt til økologisk landbrug.
Vi har i første omgang valgt at føre deres 2 roséer. Begge i årgang 2015 som er en god og solid årgang over hele Frankrig. Vinene har ”kun” betegnelsen IGP Bouche du Rhone, da byen / området er ved en fejl ikke blevet indregistreret under den mere prestigefulde appellation ”Cotes de Provence Saint Victoire”. Vinmarkerne ligger i hjertet af appellationen ”Cotes de Provence Saint Victoire”, og leverer druer med den ægte typicitet man forlanger af en rosé fra Provence.

Domaine des Masques Cuvée Essentielle 2015
En blanding af 60% syrah og 40% grenache giver vinen en fin lys farve. Druerne presses umiddelbart efter høsten for at bevare friskheden i vinen. Derefter står vinen/saft med de pressede druer ved lav temperatur (ca. 2 grader) i omkring 2-3 uger (kold gæring), hvorefter temperaturen hæves til ca. 14 grader. Efter gæringen tappes vinen på flaske sidst i januar måned, året efter høst.
Der anvendes ikke træfade. Det er en vin med friske frugter og lyse røde bær, suppleret med mineralske noter. Vinen er fyldig uden af være kraftig – med en rigtig fin ligevægt.

Domaine des Masques Cuvée Exception 2015

Cuvée Exeption er en lige blanding af syrah og grenache. Ca. 40 % af produktion ligger 3-4 måneder på træfade inden tapning. Man har udvalgt de bedste druer til fremstilling af denne mikro-cuvée. Den totale årsproduktion er ikke mere end 1.500 flasker. Vinen har en mørkere og tættere farve end Essentiel, men beholder sin friskhed, charme og struktur. Næsen er mere kompleks og lidt dybere, smagen er mere afrundet og balanceret.

bottom of page