Domaine Dominique Gallois
Orange etiketter er det nye sort
Gevrey-Chambertin med sjæl og nerve fra gamle stokke
Domaine Dominique Gallois er et familiedomæne over 4 generationer med langt hovedparten af sine 4 hektar marker beliggende i Gevrey-Chambertin.
En stor del af markerne er village parceller, men domænet ejer også 0,3 ha af Charmes-Chambertin Grand Cru og 1 ha i de attraktive 1er Cru marker Combe aux Moines, Petits Cazetiers og Goulots. Parcellerne ligger i mellem 280 og 380 meters højde, og domænets vinstokke er relativt gamle.
I 1989 overtog Dominique Gallois domænet fra sin far. Han moderniserede domænet, udvidede det og begyndte selv at flaske vinene.
Markarbejdet er omhyggeligt; der arbejdes med bladfortynding for at give luft til stokkene med henblik på at bekæmpe sygdomme af naturlig vej og optimere druemodningen. Afhængig af årgangen udføres grøn høst for at opnå bedst mulig kvalitet. Høsten foregår manuelt af en omhyggelig og trofast skare, og der foretages en sidste selektion på sorteringsbordet.
Temperaturstyret vinificering, men derudover et mindsteindgrebsprincip, så naturen og terroiret får optimale betingelser for at præge vinens endelige udtryk. Fermentering sker på de naturligt forekommende gærtyper og varer 10-15 dage. Vinen lagrer på eg, heraf en del nye, men på domænet er man omhyggelig med at sikre, at fadet ikke dominerer. Samlet set lagrer vinen ca. 18 måneder inden frigivelse.
Vinene har generelt flot dybde og koncentration og hører til blandt områdets mere kraftige vine – med smuk balance og nerve.
Domænet producerer følgende cuvéer:
Bourgogne Blanc: Fra parcel i Couchey. Lagrer 14 måneder. Halvdelen på fad og halvdelen på stål. Gennemsnitlig årsproduktion: 1200 flasker
Pinot Noir: Fra to parceller i Fixin. Gennemsnitlig årsproduktion: 1800 flasker
Gevrey-Chambertin: En blanding fra 10 parceller. Gennemsnitsalderen for vinstokkene er ca. 50 år. Gemmepotentiale 3-7 år. Gennemsnitlig årsproduktion: 10.000 flasker
Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Goulots: Stejl skråning i udkanten af skoven i 380 meters højde. Ler og kalk, meget stenet. Stokkene blev plantet i 1974. Lav udbytte. Gennemsnitlig årsproduktion: 900 flasker
Gevrey-Chambertin, Petits Cazetiers 1er Cru: "Petits Cazetiers" ligger i forlængelse af Cazetiers og i bunden af Combe aux Moines, på marl-kalksten. Østvendt og særlig godt beskyttet mod dårligt vejr. Vinstokkene blev plantet i 1954. Gennemsnitlig årsproduktion: 1100 flasker.
Gevrey-Chambertin, Combe au Moines 1er Cru: En lille fordybing i bjergsiden. Vinstokkene fra 1954 står på en stejl, østvendt skråning. Ler-kalksten på granit med meget lidt jord. Gennemsnitlig årsproduktion: 2400 flasker.
Charmes-Chambertin, Grand Cru: Med vinstokke plantet i 1910 er parcellen næsten nabo til "Griotte" og nyder godt af elegancen af Charmes, kraften i Chambertin og Griotte's rundhed. Gennemsnitlig årsproduktion: 1600 flasker.