Domaine Henri Germain
Topbourgogne fra stille og beskeden mand, der blandt kolleger anses som en af de bedste producenter af chardonnay
Domaine Henri Germain er blandt de allerbedste producenter af Meursault og Chassagne-Montrachet, men er forbløffende ukendt blandt mange bourgogneelskere.
I de senere år er den stille og beskedne Jean-François Germains stjerne kun steget, efterhånden som vinkritikerne har fået øje på domænet, men også fordi flere af de store bourgogneproducenter regner Germains hvidvine blandt de allerbedste på egnen.
Domænet blev grundlagt i 1973 af Jean-François' far, Henri Germain. I 2018 trådte Jean-François' datter Lucie til og hjælper nu sin far med at drive domænet på i alt 6,5 ha. 75% af produktionen er hvidvin. Domænets rødvine er levende og stilfulde med kølig frugt og længde.
Jean-François sværger til økologisk landbrug, lave udbytter og mindst mulig intervention i vinificeringen. Der tilsættes ikke gær, ingen enzymer, og bundfaldet omrøres ikke (ingen bâtonnage). De kolde kældre bidrager til en meget langsom gæringsproces, og vinen ligger typisk 18-22 måneder på fad, heraf 20-30 procent nye fade. De resterende fade er op til 10 år gamle. Vinen klares sjældent og filtreres ikke.
Germainvinene er klassiske, stramme og livlige med en rygrad af utrolig rigdom og kompleksitet, der borger for en meget lang levetid.
Domain Henri Germain producerer følgende vine:
Bourgogne blanc
Meursault
Meursault Le Limozin
Meursault les Chevalières: Kalkholdigt og stenet "lieu dit" over landsbyen ved siden af Les Rougeots. Østvendt og køligt
Meursaul 1er Cru Charmes
Meursault 1er Cru Porusots
Meursault 1er Cru Perrières: Stenet lerjord og kalksten
Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot les Fairendes:
Rød
Chassagne-Montrachet
Meursault 1er Cru Clos des Mouches
Beaune 1er Cru Bessandre: Stokke plantet i 1965 i rødlig jord, kalksten, ler og sand på skråning tæt på Corton
Vinene er meget efterspurgte og ofte udsolgt inden de kommer hjem, så kontakt os gerne, hvis du ønsker en allokation.