top of page

Domaine la Barroche

Catching Wines giver dig kult fra Châteauneuf-du-Pape…
Domaine la Barroche - Julien Barrot, Châteauneuf-du-Papes

Domaine la Barroche er et familieejet domaine, der råder over 15 hektar i Châteauneuf-du-Pape. 

Vinmarkerne er hovedsageligt placeret i den nordlige og nordøstlige del af appellationen, mange forskellige druesorter og over hundrede år gamle vinstokke er domænets kendetegn. Châteauneuf-du-Pape er kendt for at bruge ikke mindre end 13 forskellige druesorter, hvor grenache er den vigtigste og mest anvendte i hele appellationen.

Hos Domaine la Barroche er størstedelen af g​renache vinstokkene blevet plantet i 1900-tallet, og de er blevet passet med omhu generation efter generation. Hos familien Barrot siger man:

 

Domaine la Barroche er atypisk, da næsten 80% af parcellerne har sand i overfladen, hvorfor rødderne søger meget dybt ned, hvor der så er kalksten. For resten af parcellerne består jordbunden af rødler, småsten og røde sandsten.

Den relativt unge Julien Barrot overtog ansvaret for produktionen, fra sin far, omkring årtusindeskiftet. Siden er det gået slag i slag for Julien, som i den daglige drift støttes af sin søster Laetitia. Faderen, Christian, er stadig en del af holdet og styrer med passion og kærlighed det hårde arbejde i vinmarkerne sammen med sønnen.

 

Domainets stokke er i gennemsnit ca. 70 år. I kælderen arbejdes der med foudres, barriques og cement- og ståltanke, og vinene fra domainet er ægte håndværk. Druerne er håndhøstede, der sorteres dobbelt, og man bruger ikke filtrering.

Domainet er blevet specielt berømt efter, at deres topvin "Pure" flere gange har fået de magiske 100 points ud af 100 mulige af den verdensberømte vinskribent Robert Parker.

Julien har fra årgang 2015 bygget en ny vinkælder, hvor traditionelt håndværk og moderne metoder går hånd i hånd for at opnå det bedste resultat.

Julien er vinentusiast og stræber efter at producere det bedste fra den unikke arv, han råder over. Vi er sikre på, at de nye faciliteter kommer til at løfte den allerede høje kvalitet endnu højere.

"Il ne saurait être de grand vin sans grand terroir, ni de grand terroir sans amour de la vigne"

 

på dansk:

"Der ville ikke være store vine uden storartet terroir, ej heller storartet terroir uden kærlighed til vinmarkerne"

bottom of page