top of page

Domaine Lamy-Caillat

Tilbage til rødderne... mod stjernerne
photo_couple.ab2912e18b4568bc9ae04c10ff5

Domaine Lamy-Caillat er en af de mest spændende, nyere producenter af stor, hvid Bourgogne. På ganske kort tid har mikrodomænet høstet stor anerkendelse bl.a. fra de toneangivende anmeldere hos vinous.com og robertparker.com.

Med afsæt i stærke familietraditioner, har Sébastien Caillat og Florence Lamy siden 2011 arbejdet sammen om at realisere deres drøm om at producere vin i tæt samspil med og i respekt for naturen. De etablerede domænet, da de fik mulighed for at overtage nogle marker og kælder fra en ældre nabo. Domænet råder over blot 1,2 hektar marker og producerer kun et par håndfulde fade hvert år.

Som vinmager for Domaine René Lamy-Pillot, er Sébastien - der oprindeligt er uddannet ingeniør - ikke nogen nybegynder. Men med Lamy-Caillat ønskede Sébastien at lave nogle mere håndholdte vine med minimal intervention.

Iflg. Sébastien er arbejdet i vinmarken afgørende: "For at fremstille gode vine skal du arbejde meget tæt på naturen. I løbet af sæsonen er vi meget opmærksomme på vores marker. Vores omhyggelige arbejde hjælper vinstokkene med at producere deres allerbedste."

Vinifikationen er både naturlig og traditionel. Vinen presses i en gammel mekanisk presse. Derefter hældes mosten på fade, hvor vinen gennemgår alkoholisk og malolaktisk gæring i domænets kølige og fugtige kælder. Efter 2013 indførte Sébastien en længere modningsproces, hvor vinen ligger ca. 28 måneder på bærmen. Det sidste halve år ligger vinen på stål. Vinen klares, når der er behov, men filtreres ikke.

Sébastien og Florence producerer følgende cuvéer:

 

Bourgogne Blanc: Lavet på druer fra yngre stokke i Chassagne-Montrachet. 20% ny eg.

Saint-Aubin, En l’Ebaupin: Fra vinstokke plantet i 2015 beskåret med seks knopper pr. vinstok. Sprød, afgrænset næse med knust skifer og citrusfrugter. En meget præcis vin.

Chassagne-Montrachet (lieu dit "Pot Bois"): Køligt, østvendt område over Les Caillerets. Gamle vinstokke plantet i 1963. Gennemsnitlig årsproduktion: 1.500 flasker

Chassagne-Montrachet, 1er Cru, Grande Montagne: Fra et plot i samme højde som la Romanée. Vinen ser omkring 25% ny eg. Kompleks og mineralsk.

Chassagne-Montrachet, 1er Cru, Les Champs Gains: Parcel på moderat dyb jord, som giver en rig og opulent vin. Gennemsnitlig årsproduktion: 750 flasker.

Chassagne-Montrachet, 1er Cru, Les Caillerets: Vinstokke i lav jord, godt eksponeret stenede skråninger, der producerer rige, mineralske og harmoniske vine. Gennemsnitlig årsproduktion: 3500 flasker.

Chassagne-Montrachet, 1er Cru, La Romanée: Vinstokke i lav jord, godt eksponerede skråninger med kølige nætter og varme eftermiddage. Teksturalt ekspansive vine med stor kompleksitet og længde. Gennemsnitlig årsproduktion: 1400 flasker.

Vinene er meget efterspurgte og ofte udsolgt, inden de kommer hjem, så kontakt os gerne, hvis du ønsker en allokation.

Domaine Lamy-Caillat - Sébastien Caillat, Chassagne-Montrachet
bt_caillerets.f3c76345d89fb20dcc8bab0671
frankrig 09.16 008.jpg
frankrig 09.16 001.jpg
main.52870993d0e4b6ee4ec90f4af7f4f2a3.jp
phare.2c8872119bd19cca1c7d40af910e3ff9.j
bottom of page