top of page

Domaine Rebourgeon-Mure

Pommard, når det er bedst
rebourgeonmure__1.jpg
​Domaine Rebourgeon-Mure - David Rebourgeon, Pommard

Domaine Rebougeon-Mure er et af de ældste familieejede domæner i Bourgogne. Det kan dateres helt tilbage til 1552, hvor Jean Bourgogne, en stamfar til David Rebourgeon, slog sig ned i Pommard og lejede vinstokke af klosteret Saint Marguerite af Bouilland på en 99 år lang lejekontrakt.

I dag arbejder Daniel og David Rebourgeon, far og søn, sammen og forvalter 7 hektar vinmarker. Vinmarkerne er alle placeret i Pommard og de nærliggende kommuner Volnay og Beaune. Porteføljen rummer otte forskellige premier crus: Fire i Pommard, tre i Volnay og en i Beaune. De fleste af markerne har været i familiens eje i meget lang tid. Familien har fx ejet parcellen i Les Grands Epenots siden den franske revolution. Flere parceller har gamle stokke. I Pommard Clos des Charmots er vinstokkene fra hhv. 1901 og 1925

Der er fokus på terroir, hvilket kræver gamle stokke og druer af høj kvalitet. Domænet går efter lave udbytter under gennemsnittet og høster grønt, når det er nødvendigt, med henblik på at opnå det bedste druemateriale. Arbejdet i marken er omhyggeligt og tidskrævende og baserer sig på ”lutte raisonée”. Ukrudtsbekæmpelse foregår ved at pløje jorden, og der sprøjtes kun, når det er absolut påkrævet.

Druerne sorteres både i marken og på et vibrerende sorteringsbord og presses i en smuk lodret presse. Vinene lagrer på delvis ny eg i 14-18 måneder i domænets kælder, der stammer fra det 17. århundrede. Resultatet er vine med stor finesse og elegance, som er en smuk påmindelse om den blødhed og elegante charme, som pinot noir og Bourgogne er så kendt for.

 

Domænet producerer følgende vine:

 

Bourgogne "Cuvée de Maison Dieu": Der er laves både en hvid- og en rødvin fra dette terroir, som støder op til Pommard appellationen

Beaune "les Epenotes"

Beaune 1er Cru Les Vignes Franches: Østlig eksponering på en af de mest berømte 1er Cru marker i Beaune

Volnay: fra parcel op mod det lille bjerg Chaignot. Relativt højtbeliggende mod sydøst.

Volnay 1er Cru Les Mitans: Mitans betyder halvdelen af bjergsiden. Parcel i 250-265 meters højde, orienteret mod øst. Optimal sol hele dagen.

Volnay 1er Cru Santenots: Fra vinstokke plantet i 1954 på jord af rød kalksten under grus og ler.

Volnay 1er Cru Caillerets: Østvendt parcel på jord af ler og kalksten dækket med småsten. Regelmæssig, veldrænet hældning.

Pommard: Sammensat af tre parceller - en delikat, en robust og en, der er klassisk for appellationen

Pommard 1er Cru Le Clos Micault: Marken er omgivet af et stengærde fra middelalderen. Den støder op mod landsbyens huse under Rugiens. 250 meter over havet. 50 cm jord over klippe.

Pommard 1er Cru Clos Des Arvelets: Domænet erhvervede denne parcel i 1926. Marken er omgivet af en op til fire meter høj mur. Vinstokke på sydvendte terrasser.

Pommard 1er Cru Clos Des Charmots: Fra bjergskråning, der er særligt godt eksponeret mod syd-sydøst. Regnes for tredje bedste 1er Cru i Pommard. Meget gamle stokke fra 1901 og 1925.

Pommard 1er Cru Les Grands Epenots: Berømt mark i Pommard med Grand Cru kvalitet, når den er bedst. Syd-sydøst eksponeret og stenet undergrund, der er perfekt drænet

rebourgeonmure__19.jpg
rebourgeonmure__11.jpg
rebourgeonmure__6.jpg
rebourgeonmure__3.jpg
rebourgeonmure__5.jpg
rebourgeonmure__18.jpg
bottom of page