top of page

Maison Bernard Zito

30 års erfaring med biodynamik i et hjertebarnsprojekt, der blot giver 4000 flasker årligt
billede-på-vej-2-400x284.png

Bernard Zito er en garvet mand med mere end 30 års erfaring i vinbranchen. Han startede i Beaujolais, hvor han arbejdede for forskellige producenter, inden han i 1983 flyttede til Bourgogne, hvor han fra 1987 til 2005 var chefvinmager for Boissetgruppen, der bl.a. omfatter Domaine Vougeraie. Hos Boisset arbejdede Bernard bl.a. med at omlægge gruppens forskellige ejendomme til biodynamisk dyrkning. 

I tiden efter Boisset har han arbejdet som konsulent for en lang række domæner og bl.a. hjulpet dem med at omlægge til en mere bæredygtig produktion.

Siden 2010 har Bernard, ved siden af sit konsulentarbejde, produceret vin i eget navn fra egne parceller samt opkøbte druer. Der er tale om en mikroproduktion, idet Bernard kun laver ca. 4.000 flasker årligt.

Vinen fremstiller han på Château de Bligny Les Beaune sydøst for Beaune, et sted, der – bl.a. bakket op af Dominique Lafon – stiller produktionsfaciliteter til rådighed for små og nyetablerede vinproducenter.

Den bæredygtige tilgang går naturligvis igen i Bernards egne vine. Der anvendes ingen syntetiske produkter i marken eller i forbindelse med vinificeringen. Alt markarbejde foregår manuelt, og vinene gæres på naturgær.

Resultatet er vine med stor typicitet: De er uhyre rene i deres udtryk og samtidig transparante, intense og særdeles drikkevenlige.

 

Huset producerer følgende vine:

 

Bourgogne Pinot Noir "la Bussiere"

Saint-Romain La Perrière

Hautes Côtes de Nuits Les Dames Huguettes

Vosne-Romanée Les Vigneux

Beaune 1er Cru Les Tuvilains

Savigny-lès-beaune Ez Conardises

Beaune Les Prévoles

Maison Bernard Zito - Bernard Zito, St. Nicolas Lès Cisteaux
billede-på-vej-2-400x284.png
billede-på-vej-2-400x284.png
billede-på-vej-2-400x284.png
bottom of page