Réva
Klassiske traditioner med moderne teknologi
Réva er et nyt Barolo-fokuseret vingårdsprojekt, ledet af vinproducenten Gianluca Colombo. Vingården stammer fra 1867, men fik i 2010 nye ejere og gennemgik en omfattende renovering. Gården ligger i San Sebastiano-regionen Piemonte, der ligger i en lille dal mellem Monforte og Dogliani. Vingården omfatter også et feriested med 12 værelser, en swimmingpool og en golfbane.
For en ung vingård har Réva opnået stor anerkendelse på kort tid. Gianluca Colombo vandt Gambelli-prisen for bedste unge vinproducent i 2015, og Réva vandt den prestigefyldte pris Slow Wine Barolo Ravera for 2012-årgangen.
Réva har da også vinmarker i nogle af de vigtigste crus: Ravera i Novello, Lazzarito i Serralunga og Cannubi i Barolo. Det er områder med unikke mikroklimaer, som gør det muligt at producere vine af meget høj kvalitet. Alle vinmarker dyrkes 100 % økologisk, og al brug af syntetiske produkter i vinmarken er bandlyst. Der anvendes kun certificerede bioprodukter og økologisk gødning, og Réva lægger stor vægt på at bevare en biologisk mangfoldighed i vinmarken for at beskytte jordens frugtbarhed. Det afspejler sig fx ved, at man finder mere end 130 forskellige græsser og urter, der vokser vildt i vinmarken.
Vinfremstillingen kombinerer traditionelle metoder med moderne teknologi, alt sammen med henblik på at fremstille vin, der afspejler årgang, drue og terroir bedst muligt. Der foretages minutiøs sortering af druematerialet, når druerne tyndes, ved høsten og på sorteringsbordet, og teamet følger op med lang maceration, gæring ved lav temperatur på den naturlige gær og modning på store træfade.
Réva producerer følgende vine:
Langhe Bianco DOC ”Grey”: 50% sauvignon blanc og 50% sauvignon gris på jord af ler og kalksten med fossiler og sandsten i 350 meters højde. Høsten finder sted i de tidlige morgentimer, hvorefter druerne køles ned til 0 grader i 72 timer. Druerne presses skånsomt med skindkontakt de første 8 timer. Gæring på stål (70%) og 2-5 år gamle fade (30%). Ca. 6.000 flasker
Dolcetto d’Alba DOC: Fra sydvendt skråning i Monforte d’Alba af ler og kalksten. Vinen spontangærer i ståltanke med skinkontakt i 10-15 dage. Herefter modnes vinen i 9 måneder inden den tappes på flaske. Ca. 4.500 flasker.
Barbera d’Alba DOC Superiore: Fra sydøstlig skråning i Monforte d’Alba i 350 meters højde på ler og sand. Vinen spontangærer i rustfrit stål i 30 dage. Efter malolaktisk gæring modner vinen 12 måneder på brugte fade. Ca. 6.000 flasker
Nebbiolo d’Alba: Fra 1,3 ha. sydvendt skråning i San Sebastiano, Monforte d’Alba med jord af ler og kalksten og skiftevis fossil og sandsten. Vinen spontangærer i rustfrit stål i 17 dage. 80% af malolaktisk gæring foregår i store østrigske egetræsfade og de resterende 20% i brugte tonneaux og barriques. Vinen modner 12 måneder på østrigske fade inden den tappes på flaske. Ca. 4.500 flasker
Barolo DOGC: Fra 3 ha. syd, sydvestlig skråning i Monforte d’Alba, La Morra, Serralunga i 250-360 meters højde. Vinen spontangærer i rustfrit stål 30-35 dage. 80% af malolaktisk gæring foregår i store østrigske egetræsfade og de resterende 20% i brugte barriques. Vinen modner 24 måneder på fad inden den tappes på flaske. Ca. 8000 flasker
Barolo Ravera DOGC: Fra 1,1 ha. øst-sydøstvendt skråning i Ravera, som er et underområde i Novello gror vinstokkene ler og kalksten med fosil og sandsten i 380 meters højde. Vinen spontangærer i tanke af rustfrit stål i 30-35 dage. 80% af den malolaktiske gæring finder sted i store østrigske egefade og de resterende 20% i brugte barriques. Vinen modner i 24 måneder på eg inden den tappes på flaske. Ca. 4.500 flasker.