Siro Pacenti

Siro Pacenti – modernisme der overlapper det klassiske.
Siro Pacenti, Pelagrilli,cantina  in not
Siro Pacenti, Brunello di Montalcino. 

Huset Pacenti blev etableret I 1970, da man købte ejendommen i Pelagrilli nord for Montalcino. Markerne blev tilplantet med vinstokke, og samme marker bidrager den dag i dag til produktionen af de druer, der laves Siro Pacenti af. Fra og med 1988 har Giancarlo Pacenti været leder på stedet. Først i 1990erne købte man jord i Piancornello i det sydlige Montalcino. Selve ejendommen ligger ved Montalcino-højen.

 

Der er sket store forandringer i nyere tid hos Siro Pacenti. Og i dag har man en topmoderne produktion, hvor også selve vinen laves på moderne manér. Man dyrker kun sangiovese, og alle druer bliver håndplukket, afstilket og vinificeret på rustfri ståltanke, der alle er temperaturkontrollerede. Derefter lagres alt på franske 225 liters egetræsfade frem til flaskning. Alle marker dyrkes bæredygtigt.

 

Til trods for anvendelsen af egetræsfade i produktionen er fadpræget i vinene ret begrænset, og fadet er meget flot integreret i vinene, der alle er yderst rene og sprøde og desuden lagrer rigtigt godt. Der er ingen grund til, at vi roser vinene, nu når en af Verdens mest anerkendte vinanmeldere Antonio Galloni fra Vinous.com skrev det så fint: “Giancarlo Pacenti is by far the leading exponent of the modern school of Brunello di Montalcino.  No other producer has succeeded in crafting wines of this much textural beauty and refinement.” Så er det sagt!

 

Huset producerer 4 vine:

Rosso di Montalcino – til denne vin bruges druerne fra husets yngste stokke, der kommer fra marker med en alder på 15-25 år. Man lagrer vinene 12 måneder på fad før flaskning. Omtrentlig årlig gennemsnitsproduktion er 30.000 flasker.

Pelagrilli/Brunello di Montalcino – til denne vin bruges hovedsagelig druer fra stokkene på Pelagrilli-marken, der har en alder på 25-35 år. Resten af druerne kommer fra ovennævnte marker omkring Piancornello. Vinene er lagret i 24 måneder på fad. Der laves årligt omkring 20.000 flasker af denne vin.

Vecchie Vigne/Brunello di Montalcino – denne vin er lavet af druer fra stokke, der er over 35 år gamle. Cirka halvdelen af druerne kommer fra Pelagrilli og resten fra Piancornello.

Man lagrer vinene 24 måneder på fad. Årsproduktionen af denne vin ligger på omkring 30.000 flasker.

Riserva PS/Brunello di Montalcino – husets topvin, der kun laves i specielt gode årgange. Det er enkeltmarksvin fra det nordlige Montalcino (Pelagrilli) på stokket plantet af Siro Pacenti i 1970erne. Vinen er ufiltreret og lagrer 24 måneder på fad. Da det er Riserva frigives vinen først tidligst 5 år efter høst modsat almindelig Brunello, der skal lagres minimum 4 år før, den må frigives. Når denne vin laves, er mængden få tusind flasker. Og derfor er den yderst limiteret.

bruenllo.jpg
giancarlo e claudia3.JPG
Siro Pacenti - Pelagrilli , l'azienda e
azienda Inverno a Pelagrilli .jpg