Tomislav Markovic

Fra bankmand til vinproducent
Tomislav Markovic, Rheinhessen & Baden

Tomislav Markovic har rødder i Kroatien. Hans forældre kommer fra Slovenien, som leverer træ til de store fade, der bl.a. anvendes til modning af vinene i Piemonte og Toscana. Han er født og opvokset i Rhein/Main-Gebiet-området og studerede business administration forud for en karriere i Frankfurts finansielle sektor i år 2000 og frem. I 2011 vendte han sit professionelle liv på hovedet, sagde sit job op og begyndte at studere ønologi i Neustadt efterfulgt af praktikophold hos bl.a. Domaine de Montille i Volnay.

 

Siden 2016 har han arbejdet som konsulent og rådgivet om organisk vinfremstilling i Baden-Württemberg. I 2015 startede Tomislav så småt sin egen vinfremstilling med druer han købte af venner i området. Det er ikke er så let at købe egnede vinmarker af høj kvalitet, og derfor baserer Tomislav fortsat en del af sin vinfremstilling på købte druer. 

 

I 2017 lejede han sin første vinmark med 40 år gammel pinot noir stokke og i 2019 købte han sin først parcel på 0,4 ha., som han plantede med sauvignon-blanc kloner fra Loire dalen. Fra 2019 producerer Tomislav tre pinot noir, to chardonnay, en riesling, en sauvignin blanc og en pinot blanc. Produktionen er fortsat minimal med blot 6.000 flasker i alt i 2019.

 

Tomislav arbejder biodynamisk i vinmarkerne. Mest muligt arbejde i markerne foregår ved håndens kraft. De købte druer er hovedsageligt økologiske, men Tomislav er ikke dogmatisk. Han lægger vægt på sunde druer, sunde stokke og et omhyggeligt arbejde i vinmarken frem for snævre doktriner.

 

Hans hvide vine presses i hele klaser og gæres for det meste med naturlig gær med lang tid på bærmen uden battonage. Andelen af hele klaser varierer for de røde. Langsom gæring startes med fodtrampning af druerne på den naturlige gær. Klassisk fermentering med åbent låg. Da han plukker tidligt, kan chapitalisering forekomme.

 

Markovic producerer følgende:

 

Riesling “Quo Vadis”: Burgundisk riesling, der nærmest er kalket og kridtet i stilen. En anden stil end typisk for området. Her er noter af mirabelle, kvæde og hvid peber.

  • Banner_groen_47x56
  • Facebook - White Circle

© 2021 by CATCHING WINES