top of page

Weingut Korrell

Arbejdsomhed og kvalitet
billede-på-vej-2-400x284.png
Weingut Korrell - Martin & Britta Korrell, Johanneshof, Nahe

Weingut Korrell ligger i hjertet af Nahe regionen i Tyskland. Familien har produceret vine i eget navn siden starten af 1950’erne. Martin og Britta Korrell overtog familiens ejendom i 2003 og har siden lagt energi og hjerteblod i at udvikle domænet til en topproducet i Nahe. Han er landbrugsingeniør, hun er uddannet skolelærer.

Martins karriere begyndte fra den ene dag til den anden: I 1995 vendte han tilbage fra et praktikophold i Australien for at finde sin far i kørestol efter et fald. Med vinhøsten lige om hjørnet tog den 19-årige springet som vinproducent uden større betænkningstid. Martin og Britta har siden da stået i spidsen for en enestående udvikling, hvor klassiske dyder og tysk grundighed kombineres med nytænkende metoder og et kompromisløst fokus på én ting; bedre og bedre kvalitet.

Den høje kvalitet skyldes også, at Martins far, Wilfried Korrell var fremsynet i en periode, hvor tysk vinproduktion fokuserede på masseproduktion. Han byttede sig således til marker på nogle af de sværest tilgængelige og stejleste skråninger, der samtidig var de bedst beliggende.
Der dyrkes riesling, pinot gris, pinot blanc, pinot noir og chardonnay. Riesling er hoveddruen. Mens de fleste topproducenter følger VDP og producerer vine fra én lokation, laver Martin også cuvéer – altså sammenstukne vine fra forskellige områder. Derudover fermenteres Korrell’s vine langsommere og ved lavere temperatur, så de får bedre tid til at udvikle sig i både tank og fad.

Martin og Britta har konverteret til økologisk vindyrkning og er økologisk certificeret i 2023 ud fra et ønske om at værne om naturen og give vinstokkene de bedste vækstbetingelser.  På den vis har de videreført faderens vision om at lade arbejdsomhed og kvalitet vinde over dovenskab og volumen.

Catching Wines hjemtager følgende vine:

:

Riesling  

Riesling Kabinett Ferinherb 

Riesling Schlossböckelheim Trocken 

Riesling Kreuznacher Paradies Trocken 

Riesling Norheimer Kirschheck Trocken 

Riesling Rotenfels Trocken 

Riesling Paradies Auslese 

Riesling Paradies Beerenauslese 

Riesling Paradies Eiswein 

Rielsing ETAPE 

billede-på-vej-2-400x284.png
billede-på-vej-2-400x284.png
billede-på-vej-2-400x284.png
billede-på-vej-2-400x284.png
bottom of page